Hlavní obsah

PPF chce prodat část podílu v CETIN, píše Bloomberg

Novinky, bož

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera by mohla prodat část svého podílu v telekomunikační společnosti CETIN Group. Vedle možnosti prodat akcie přímo konkrétnímu zájemci je na stole i varianta umístit část akcií na burzu, uvedl s odvoláním na obeznámený zdroj server Bloomberg. Informaci na Twitteru nepřímo potvrdil ředitel komunikace PPF Vladimír Mlynář.

Foto: Profimedia.cz

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera by mohla prodat část svého podílu v telekomunikační společnosti CETIN Group.

Článek

„Ne že by to bylo oficiální, ale úplně mimo tyhle zprávy nejsou,” napsal Mlynář.

Podle Bloombergu by PPF stála o takovou nabídku, která celou firmu ohodnocuje na 6,7 miliardy eur (147,4 miliardy korun). To je výrazně více než dřívější odhad, který společnost ocenil na 4 miliony eur (88 miliard korun).

PPF potvrdila Bloombergu, že zvažuje část podílu prodat prostřednictvím veřejné nabídky na burze. K možnému ohodnocení společnosti nebo jiným variantám prodeje se však mluvčí vyjádřit nechtěli.

CETINu loni klesl zisk o 11 procent na dvě a půl miliardy

Ekonomika

Výsledkem dvouměsíční analýzy by mohla být primární nabídka akcií (IPO), pravděpodobně na burze v Amsterdamu, dodal Bloomberg. Primární veřejná nabídka (IPO – Initial Public Offering) je označení pro vstup na burzu, kdy společnost poprvé nabízí akcie široké veřejnosti.

CETIN v Česku provozuje telekomunikační sítě a infrastrukturu. V loňském roce snížil čistý zisk o 11 procent na 2,5 miliardy korun. Výnosy společnosti klesly o 1,6 procenta na 18,9 miliardy korun.

Saudi Aramco je novou nejhodnotnější firmou světa

Ekonomika

Vlastníkem 100 procent akcií CETIN je investiční skupina PPF Petra Kellnera. Spolu s operátory O2 a Telenor společnost tvoří telekomunikační divizi PPF Telecom Group. Ta loni zvýšila čistý zisk o 16,1 procenta na 432 milionů eur (asi 11,3 miliardy korun).

CETIN Group sdružuje veškerou telekomunikační infrastrukturu PPF Telecom Group. Kromě českého CETIN sestává ještě ze společností CETIN Bulharsko, CETIN Maďarsko a CETIN Srbsko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám