Hlavní obsah

Skupina Home Credit se loni propadla do ztráty 15,3 miliardy korun

Novinky, ČTK, bož

Skupina Home Credit, která poskytuje po světě spotřebitelské půjčky, vykázala loni ztrátu 584 milionů eur (15,3 miliardy Kč). O rok dříve měla zisk 400 milionů eur (10,5 miliardy koruny). Důvodem ztráty byla koronavirová krize. Výsledky skupina zveřejnila ve středu.

Foto: Petr Horník, Právo

Centrála PPF

Článek

V prvním čtvrtletí byla skupina ve ztrátě 619 milionů eur (16,182 miliardy korun), kterou připisuje tvorbě obrovských rezerv kvůli rizikům vyplývajícím z globální pandemie a jejím dopadům na ekonomiku a chování spotřebitelů.

Druhé pololetí skupina uzavřela v zisku 35 milionů eur (919 milionů korun). Návrat k ziskovosti umožnila jednak obnova poptávky spotřebitelů s postupným odezníváním uzavření obchodů a provozoven na jednotlivých trzích, jednak výrazný postup digitalizace prodejní sítě, uvedl mluvčí Home Creditu Milan Tománek.

Home Creditu, Air Bank a Zonky z Kellnerovy PPF klesl zisk o 15,6 procenta

Ekonomika

Skupina poskytla klientům nové úvěry na nákup zboží a služeb v objemu 12,7 miliardy eur (332 miliard korun), což meziročně představuje pokles o 37 procent.

Skupina Home Credit je součástí PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Celosvětově zaměstnává 98 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám