Hlavní obsah

Home Creditu, Air Bank a Zonky z Kellnerovy PPF klesl zisk o 15,6 procenta

Novinky, ČTK, bož

Hypotetická skupina Air Bank za loňský rok vykázala čistý zisk 1,5 miliardy koruny. To představuje meziroční pokles o 15,6 procenta. Skupina sestává z českého a slovenského Home Creditu, finančního ústavu Air Bank a platformy pro P2P půjčky Benxy (Zonky). Společnosti jsou součástí PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kombinované výsledky skupina připravila pouze pro informativní účely s ohledem na jednání o možném spojení těchto společností s Monetou. Týkají se tedy hypotetické situace, kdy by Air Bank, Benxy, Home Credit a Home Credit Slovakia tvořily jednu účetně konsolidovanou skupinu.

Skupina získala v roce 2020 téměř 174 tisíc nových klientů, kterých měla 1,23 milionu.

Klientela Air Bank a platformy Benxy, která poskytuje službu Zonky, se meziročně rozrostla o 9,6 procenta na 947 tisíc.

Celkový čistý objem úvěrů skupiny v roce 2020 dosáhl 56,7 miliardy korun. Úvěry maloobchodním klientům tvořily 48,5 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 12 procent.

Kellnerova PPF bude vlastnit přes 28 procent akcií Monety

Ekonomika

Skupina PPF ve čtvrtek oznámila, že by prostřednictvím společnosti Tanemo měla dosáhnout více než 28procentního podílu v Moneta Money Bank. Celkem společnost za akcie vydá 11,3 miliardy korun. V rámci odkupu by měla PPF nabýt více než 141,72 milionů kusů akcií.

Předpokládá se, že dojde ke sjednocení Moneta Money Bank s Air Bank, českým a slovenským Home Creditem a se značkou Zonky ze skupiny PPF. Akcionáři mohli do 5. března nabízet skupině akcie k odkupu. PFF nabízela 80 korun za kus.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Celosvětově zaměstnává 98 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Nizozemská banka ING se stahuje z českého trhu. Ke konci roku 2021 ukončí své služby osobního bankovnictví, které sestávají ze spořicích účtů a investic do...

Výběr článků

Načítám