Hlavní obsah

CETINu loni klesl zisk o 11 procent na dvě a půl miliardy

Novinky, ČTK, bož

Provozovatel telekomunikačních sítí CETIN ze skupiny PPF loni snížil čistý zisk o 11 procent na 2,5 miliardy korun. Výnosy společnosti klesly o 1,6 procenta na 18,9 miliardy korun. Provozní zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) vzrostl o tři procenta na 8,8 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Budova CETIN

Článek

„Navzdory obtížím způsobeným pandemií se nám podařilo rozběhnout program výstavby vlastních optických sítí. Tento projekt bude pro CETIN klíčový i v následujících letech, chceme-li naplnit závazek, který jsme si stanovili, a to do šesti let vybudovat jeden milion optických přípojek do domácností,” uvedl předseda představenstva Juraj Šedivý.

Výsledky ovlivnila koronavirová krize. Pozitivní vliv měl zejména rozvoj služeb mobilních sítí, růst služeb fixního rychlého internetu na zmodernizované přístupové síti a poptávka po datových službách.

Majitel O2 loni zvýšil zisk o 16 procent na 11,3 miliardy

Ekonomika

V oblasti finančních výsledků společnost očekává mírný růst výnosů mobilních služeb a také služeb pevného internetu, které budou kompenzovat očekávaný pokračující pokles zájmu o pevné hlasové služby v části domácího trhu.

Vlastníkem 100 procent akcií CETIN je investiční skupina PPF Petra Kellnera. CETIN spolu s operátory O2 a Telenor tvoří telekomunikační divizi této skupiny PPF Telecom Group. Ta loni zvýšila čistý zisk o 16,1 procenta na 432 milionů (asi 11,3 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám