Hlavní obsah

Polští prodejci u hranic se do zlevňování zatím nehrnou

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím je předčasné mluvit o tom, zda ovoce či případně zelenina v Polsku kvůli ekonomickým sankcím na potraviny ze západu, jimiž chce ruský prezident Vladimir Putin ochromit Evropu, bude v příhraničních oblastech levnější. Alespoň tak momentálně hovoří stánkaři na česko-polské hranici u Bohumína.

Foto: Pavel Karban, Právo

Polští stánkaři v příhraničí zatím s cenami nehnuli.

Článek

„Do politiky se nemíchám, ale pokud to budete chtít vědět, tak to bude jasné nejdříve za týden či dva, až se to stane, protože teď sami nevíme,“ řekl jeden z polských obchodníků, který odkázal na burzu do nedalekého Zabelkowa.

„Tam je takových, jako jsme my, padesát na jednom místě,“ dodal muž, jenž kromě zeleniny a ovoce prodává poblíž polsko-české hranice také cukrovinky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Levní jsme už teď

Podobně jako on ve středu dopoledne hovořili i ostatní polští stánkaři z Chalupek.

„Máme dobré ceny už teď. Dvanáct korun za papriku, rajčata po deseti korunách. Jablka dneska nemáme, měla by být zítra,“ lákala nakupující prodavačka. To, zda zvláště ovoce a zelenina v Polsku kvůli ukrajinské krizi zlevní, nechtěla předpovídat. „Cena ale bude vždycky záviset od kvality,“ upozornila.

Mezi stánkaři se proplétali hlavně čeští nakupující. Podle nich je jedno, zda půjdou Poláci s cenou za jablka, brambory či okurky ještě dolů. „Už teď je tady řada věcí levnější než u nás,“ shodla se dvojice žen z Ludgeřovic na Opavsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám