Hlavní obsah

Pojišťovny hlásí po bouřce škody za desítky miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Stovky škod za celkem desítky miliónů korun způsobily klientům největších domácích pojišťoven bouřky a přívalové deště, které zasáhly Česko během čtvrtka. Nejvíce pojistných událostí hlásili lidé ze Zlínska a středních a východních Čech, většinou šlo o vytopené sklepy.

Článek

Česká pojišťovna eviduje už přes 500 pojistných událostí. "Odhadujeme, že se na nás obrátí asi 2500 klientů se škodami dosahujícími až 50 miliónů Kč," řekl mluvčí ČP Václav Bálek.

Nejčastěji oznamují škody po lokálních záplavách a vichřicích lidé z Jihomoravského a Zlínského kraje, ale také středních a východních Čech a z Vysočiny. Zpravidla jde o vytopené sklepy, škody na domácnostech a stavbách, výjimkou ale nejsou ani poničené rekreační objekty.

Kooperativa zatím registruje stovky škod celkem v řádu miliónů korun. "Objem škod ale bude postupně stoupat s tím, jak budou hlášení pojistných událostí od klientů přibývat," uvedl mluvčí pojišťovny Marek Vích.

Allianz má nahlášeny škody asi za milión Kč, nejvíce z oblastí Brno, Praha a Střední Čechy. "Většinou jde o škody na soukromém majetku, máme ale také případ poškození vozidel v autosalonu kroupami," podotkla mluvčí pojišťovny Pavla Paseková.

Bouře a vichřice, které pustošily Česko ve čtvrtek, byly nejhorší od lednového orkánu Kyrill. [celá zpráva] Ve východních Čechách vyhlásili energetici kalamitní stav. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám