Hlavní obsah

Plesnivý salám, ořechy s červy či nebezpečný alkohol skončily na pranýři

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na webu potravinynapranyri.cz se i v tomto týdnu objevily další přírůstky, které obdržely označení nebezpečné. Jsou mezi nimi víceré druhy alkoholu nebo třeba plesnivý salám.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Nebezpečný alkohol

Článek

Tatranská vodka původem ze Slovenska, kde je jako výrobce uvedena společnost Lugaro, obsahovala denaturační činidla. Konkrétně se jednalo o bitrex a 2-propanol, které v lihovinách být nesmějí. Také v tuzemáku Kwaczek od výrobce Milan Kwaczek z Dobré byl odhalen 2-propanol. V obou případech byla kontrolována pohořelická společnost Berger KS.

U Davelského staročeského salámu, nalezeného u společnosti Taloconer v Litvínově, byla pouhým okem na povrchu viditelná plíseň. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku,“ uvádí web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Výrobek Pekanové ořechy jádra původem ze Spojených států obsahoval živé červy, jejich exkrementy, pavučiny a zámotky. Kontrola ho našla v žateckém Tesku, jako výrobce je uvedena slovenská společnost Encinger. „Jádra ořechů vykazovala silné poškození od tohoto škůdce,“ zní doplňující informace na webu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti si přečtěte ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz dalo dohromady ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám