Hlavní obsah

Penta tlačí na minoritní akcionáře Fortuny, zvyšuje nabídku na odkup

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina Penta prostřednictvím dcery Fortbet Holdings Limited nabídne minoritním akcionářům společnosti Fortuna Entertainment Group odkup akcií na českém trhu za cenu 182,50 Kč za akcii. Lhůta pro doručení oznámení o akceptaci ze strany zájemců o odkup akcií začne 23. ledna, uvedl Josef Němeček ze společnosti Patria, která bude odkup na českém trhu řídit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

Penta chce ve Fortuně chce získat stoprocentní podíl, nyní vlastní 80,2 procenta. Kurz akcií na pražské burze skončil v úterý na 178,50 koruny za akcii, ve středu před desátou se pohyboval kolem 180 korun.

Původně Fortuna v březnu loňského akcionářům nabízela 98,69 koruny za akcii, což bylo i pod jejich tehdejší cenou, která se blížila 110 korunám za akcii.

Penta chce být dlouhodobým investorem

Penta vlastní 80,2 procenta akcií skrze společnost Fortbet Holdings Limited registrovanou na Kypru. V době, kdy oznámila své plány, její podíl činil 68,25 procenta akcií.

Skupina v březnu uvedla, že chce být ve Fortuně dlouhodobým investorem bez plánovaného data exitu.

Fortuna je původně česká společnost, založená v roce 1990 skupinou čtyř soukromých osob v čele s Michalem Horáčkem. O rok později vznikla sesterská sázková kancelář Terno na Slovensku. Skupina Penta obě firmy odkoupila v roce 2005. Na pražskou a varšavskou burzu Fortuna vstoupila v roce 2010. Jako první tuzemská firma získala licenci pro provozování hazardních her na internetu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám