Hlavní obsah

Paliva v Česku od minulého týdne zdražila

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu opět zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic prodává v průměru za 28,35 koruny, což je o devět haléřů více než před týdnem. Cena nafty stoupla průměrně o pět haléřů na 27,36 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Článek

Meziročně nicméně Natural 95 průměrně zlevnil o 3,69 koruny z 32,04 koruny za litr. Nafta je potom o 4,59 koruny levnější než před rokem, kdy stála v průměru 31,95 koruny za litr.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Karlovarském kraji, kde je litr v průměru za 27,89 koruny. Za týden tam dokonce o sedm haléřů zlevnil. Nafta je potom nejlevnější v Ústeckém kraji, kde litr prodávají průměrně za 26,84 koruny. Za týden tak její cena klesla o jeden haléř za litr.

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 28,94 koruny. Nafta se tam tankuje za 28,35 koruny za litr.

Okamžité dopady dohody o brexitu: Ropa zlevňuje

Ekonomika

Ceny ropy se ve středu pohybovaly poblíž ročního maxima. Komodita těží z poklesu amerických zásob o 994 tisíc barelů na 475,7 milionu barelů a ze zveřejněného odhadu Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC), který letos předpovídá deficit na trhu.

Severomořská ropa Brent krátce po 17:00 SEČ vykazovala nárůst o zhruba 2,2 procenta na 58,75 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu připisovala 2,4 procenta na 56,07 dolaru za barel.

Ropný koncern BP propustí 10 tisíc lidí

Ekonomika
Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 3. únoru

Reklama

Související články

Ropný koncern BP propustí 10 tisíc lidí

Britská ropná společnost BP (dříve British Petroleum) do konce roku zruší 15 procent pracovních míst. O práci tak přijde zhruba 10 tisíc lidí. V pondělí to...

Výběr článků

Načítám