Hlavní obsah

Odboráři Leteckých závodů demonstrovali za mzdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUNOVICE

Před branami Leteckých závodů Kunovice se na středeční demonstraci sešlo asi 400 zaměstnanců. Upozornili vedení, že pokud nevyplatí do konce týdne dlužné mzdy za leden, vstoupí zaměstnanci do stávkové pohotovosti. Demonstraci uspořádaly odbory. Z vedení společnosti na mítinku nikdo nevystoupil.

Foto: MP Karviná

Lukrecius Kišš učí děti techniky kickboxu

Článek

Místopředseda představenstva společnosti Tomáš Štefánek ve středu ale prakticky vyloučil možnost, že by dlužné mzdy mohly být do konce týdne uhrazeny. Demonstrace se konala na neutrální půdě.

 "Již v úterý nám bylo sděleno, že nesmíme demonstraci uspořádat na pozemcích Leteckých závodů," uvedl vedoucí závodních odborů Milan Blažek. Protest se proto přesunul na pozemek, který patří městu.

Shromáždění podpořili i odboráři z otrokovického Moravanu - Aeroplanes, který patří spolu s Leteckými závody do skupiny Moravan. Také v této společnosti dluží vedení svým zaměstnancům část mezd. Pokud vedení firmy dlužné mzdy neuhradí do konce března, jsou i zde odboráři připraveni demonstrovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám