Hlavní obsah

Obchodníci s dětskou obuví čekají při pondělním otevření nápor

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména prodejci obuvi očekávají na začátku týdne velký nápor. Od pondělí mohou své kamenné prodejny pro zákazníky, kteří stojí o dětské zboží. Obecně jsou provozovatelé obchodů na zákazníky připraveni. Ti často nyní prodejny využívali jako výdejní místa internetových objednávek, nachystat otevření tak pro obchodníky nepředstavuje velký problém.

Foto: Novinky

Rodiče už potřebují nakoupit obuv pro své děti.

Článek

Vláda od pondělí udělila výjimku ze zákazu maloobchodního prodeje pro dětské oděvy a obuv, papírenské a pietní zboží, náhradní díly pro auta a stroje, fungovat budou znovu moci zámečnictví, čistírny, prádelny nebo provozovny oprav zařízení pro domácnosti. Dosud v rámci boje proti pandemii koronaviru mohly mít otevřeno jen potraviny, lékárny, drogerie, optiky, prodejny chovatelských potřeb nebo květinářství.

Obchodní řetězec Baťa zaznamenal u dětských bot po uzavření obchodů výrazný propad prodejů. „Rodiče se často obávají nakupovat boty on-line, přitom dětská noha rychle roste a děti by vždy měly mít boty odpovídající velikosti,” řekla marketingová manažerka společnosti Denisa Jandová.

Přehledně: Jak se v pondělí rozvolní opatření

Domácí

Obchody znovu otevře síť dětské obuvi BotaBota. Podle její majitelky Evy Žákové lze především první dva dny očekávat zvýšený počet zákazníků. Posílila tak personální obsazení i ona sama bude s prodejem vypomáhat.

Zákazníkům budou k dispozici i dětská oddělení řetězce s módou C „Jsme velmi rádi, že od 12. dubna opět můžeme našim zákazníkům nabídnout dětské zboží a módu pro teenagery značky Clockhouse přímo v našich prodejnách. Zákazníci samozřejmě i nadále mohou využívat službu Call, především pro nákup dámské a pánské kolekce,” uvedl ředitel C pro Rakousko a region středovýchodní Evropy Norbert W. Scheele.

Adidasu se loni výrazně propadly tržby i zisk

Ekonomika

Podle mluvčího společnosti Tesco Václava Koukolíčka bude zájem o dosud zakázané zboží jistě velký i s ohledem na otevření škol. Zákazníci podle něj nerozuměli tomu, proč, když už jsou v obchodě, nemohou nakoupit vše, co běžně nabízí, a jsou zvyklí tyto produkty nakoupit společně s potravinami, doplnil.

Rozšíření sortimentu o dětské a papírenské zboží bude podle mluvčí hypermarketů Globus Lutfie Volfové znamenat pro zákazníky velkou úlevu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám