Hlavní obsah

Obchodní centra budou spoléhat na ochranku

Právo, jšo, orh

Obchodní centra se při dohlížení na povinnost zákazníků nosit respirátory, nanoroušky nebo alespoň dvě chirurgické roušky plánují spoléhat na bezpečnostní agentury. Některá z nich také pro zákazníky přichystala u vchodů rouškomaty. Přísnější pravidla k nošení ochranných pomůcek budou platit od čtvrtka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Podle vedení plzeňského obchodního Centra Doubravka bude dohlížet na povinnost zákazníků nosit respirátory nebo alespoň dvě roušky ochranka. Doufají ale, že se vše podaří vyřešit bez konfliktů. „Na naše zákazníky se samozřejmě těšíme, ale vládní opatření musíme dodržovat. Dohlížet na to bude bezpečnostní agentura, která s tím již počítá.

V obchodním centru budou samozřejmě vývěsky a informační cedule, které na to zákazníky upozorní,“ stojí v prohlášení vedení. Také v českobudějovickém obchodním centru IGY bude nošení respirátorů a roušek kontrolovat ochranka.

Respirátory budou povinné od čtvrtka. Podomácku ušité roušky končí

Domácí

„Samozřejmě že naše bezpečnostní agentura má jasné pokyny ohledně nových pravidel a bude zákazníky upozorňovat, pokud zapomenou respirátor nebo dvě roušky,“ sdělila Právu mluvčí IGY centra Šárka Gramanová. „Je jasné, že si někdo zapomene koupit respirátor nebo roušky. Pro tyto případy máme hned u vchodu z Pražské ulice připravený rouškomat,“ dodala mluvčí IGY centra.

Někde ale počítají s tím, že konflikty se zákazníky budou normou. „Už teď spousta lidí nosí roušky pod nosem. Teď budou nosit pod nosem respirátory. Nic se nezmění a akorát se budou hádat a bude to tak zase každý den,“ svěřila se prodavačka v jedné z plzeňských prodejen Lidl.

Jak nosit respirátor. Chrání, jen pokud správně těsní

Domácí

„Očekáváme i hádky, ale věřím, že si lidé velmi rychle zvyknou,“ řekla Právu prodavačka v českobudějovickém Albertu. Respirátory byly v pondělí podle zjištění Práva k dostání ve většině hypermarketů a také v malých tzv. vietnamských prodejnách.

Reklama

Výběr článků

Načítám