Hlavní obsah

NWR počítá s prodejem OKD, když věřitelé nepřistoupí na restrukturalizaci

Právo, Pavel Karban
Praha
Aktualizováno

Těžební společnost New World Resources (NWR) se připravuje na možný prodej svých dceřiných společností, mezi něž patří černouhelné OKD. Prodej by nastal v případě, že by se NWR do září s věřiteli nedohodla na podmínkách kapitálové restrukturalizace. Řekl to ve středu ředitel vnějších vztahů NWR Petr Jonák. Přiznal, že NWR prodej připravuje.

Foto: OKD

Podzemní tunel mezi doly Karviná a Darkov

Článek

Jonák popřel první zprávy, že NWR OKD už prodává. Vznikly prý špatnou interpretací zprávy, kterou NWR o restrukturalizaci dalo, jednou z agentur.

Řekl, že prodej není na pořadu dne. ”Přijde případně na řadu až poté, co ztroskotají jednání s věřiteli,“ nastínil s tím, že společnost se momentálně v jednání s věřiteli posouvá vpřed. „Nemůžeme si ale dovolit být nepřipraveni, proto dnešním dnem zahajujeme přípravu na něco, v co věříme, že nenastane,“ vysvětlil Jonák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

NWR má dluhy ve výši 775 miliónů eur (asi 21,5 miliardy korun), restrukturalizací jej snížila na 450 miliónů, potřebuje k tomu ale souhlas 75 procent věřitelů, zatím má souhlas 63 procent a jedná s dalšími. Představenstvo firmy je přesvědčeno, že podmínky pro dohodu s věřiteli budou splněny.

„Spouštíme přípravu na prodej, ale věříme, že k němu nedojde, protože se s věřiteli domluvíme.“

Akcie NWR začaly po ranním oznámení strmě klesat. Po půl desáté akcie odepisovaly téměř devět procent a obchodovaly se za 8,20 koruny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám