Hlavní obsah

Nošovická Hyundai chce letos vyrobit 300 tisíc aut

– Nošovice

Automobilka Hyundai chce letos ve svém závodě v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrobit 300 000 vozů, což je kapacita při plném chodu podniku v třísměnném provozu. Loni nošovická automobilka vyprodukovala 303 035 aut, čímž plán, který byl stejný jako letos, překročilo zhruba o jedno procento.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Výroba v nošovickém závodě automobilky Hyundai

Článek

Ve firmě se podle mluvčího automobilky Petra Vaňka nechystají žádné změny v počtu zaměstnanců. „Pojedeme na tři směny. Neplánujeme žádnou expanzi ani otevírání nových provozů,“ sdělil mluvčí.

Ve slezském závodě, kde se výroba rozběhla v roce 2008, pracuje zhruba 3500 lidí. V současnosti továrna produkuje modely Hyundai i30 ve třech verzích, ix20 a SUV ix35.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor Co. a její dceřiná společnost Kia Motors Corp. tento týden informovaly, že letos očekávají nejpomalejší růst prodeje od roku 2003. Celkem plánují prodat 7,41 miliónu vozů, loni to bylo 7,12 miliónu.

Automobilce napomohl loňský čínsko-japonský spor, jenž vyústil v bojkot japonského zboží. Hyundai a Kia jsou dohromady pátým největším výrobcem aut na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám