Hlavní obsah

Na pád nových ministrů je již možné si vsadit

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První vážnější skřípění zubů mezi vládními stranami už zaujalo i sázkové kanceláře, na rozpad koalice byly vypsány kurzy. Bookmakeři se však přiklánějí k tomu, že noví ministři letošní rok na svých postech ustojí.

Foto: Petr Horník, Právo

Na to, zda vydrží Radek John (VV) jako ministr vnitra do konce letošního roku, je možné si vsadit.

Článek

Bookmakeři Tipsportu se chopili první rozmíšky v koalici, která přišla přesně dva týdny po jmenování vlády a způsobil ji plán rozpočtových škrtů. V úterý se totiž Věci veřejné ohradily vůči úsporám a pohrozily vetem. Ministr vnitra Radek John k tomu uvedl, že je strana připravena na všechno, tedy i odchod z vlády.

„Sázková kancelář se pokusila kurzově odhadnout, zda jmenovaní ministři ve svých křeslech vydrží do konce roku 2010 či nikoliv. Bookmakeři se s kursem 1,2:1 přiklánějí k variantě, že vláda v tomto složení bez jediné změny přežije rok 2010,“ uvedla společnost s tím, že tak učinila zejména kvůli tomu, že koalice má ve Sněmovně většinu.

Kdo však očekává na ministerstvech změny již v následujících měsících, může si na ně vsadit při kurzu 3,6:1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám