Hlavní obsah

Na Letišti Praha dopoledne vypadl odbavovací systém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbavování na pražském letišti mělo v pátek asi 3,5 hodiny částečný výpadek, kvůli kterému byly kontroly pomalejší. Výraznější problémy letiště nezaznamenalo, sdělila mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Podle letiště šlo o celosvětový problém. Globální výpadek systému na check-in dnes hlásila i letiště v Londýně, Sydney, Budapešti či Curychu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Dnes v 10:40 vypadl systém na check-in odbavení na globální úrovni. Odbavení se časově prodlužuje a mohou se tvořit fronty. Problém není na straně Letiště Praha. Děkujeme za pochopení a za trpělivost," uvedla dopoledne Divíšková.

Následně upřesnila, že systém i přes částečný výpadek nadále fungoval, odbavení však bylo pomalejší.

Po 14:15 letiště na twitteru oznámilo, že systém pro odbavení už funguje naplno. "K žádným výraznějším komplikacím nedošlo," podotklo letiště.

Provoz na letišti zastaven nebyl, na rozdíl od situace při výpadku jiného systému, který nastal 15. června. Tehdy vypadl systém Top Sky používaný Řízením letového provozu (ŘLP) pro vedení příletů a odletů na letišti.

Na pražském letišti vypadl systém pro řízení provozu, letadla nemohla vzlétnout

Ekonomika

Pražské letiště proto na několik desítek minut zastavilo všechny plánované odlety, povoleny byly pouze přílety spojů, které už do Prahy mířily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám