Hlavní obsah

Moneta zvýšila zisk o pětinu na 1,43 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čistý zisk Monety Money Bank v první polovině letošního roku meziročně vzrostl o 19,3 procenta na 1,43 miliardy korun. Provozní výnosy bance naopak klesly o 18,3 procenta na 5,38 miliardy korun. Pololetní hospodářské výsledky banka zveřejnila ve čtvrtek.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vedení banky očekává za celý rok zisk ve výši tří miliard korun, což je o 200 milionů více, než předpokládal zveřejněný výhled.

Očekávání lepších výsledků pramení z nižších nákladů na riziko a ze stabilního poměru selhávajících úvěrů na úrovní 2,5 procenta. O úvěru v selhání se zpravidla hovoří, pokud se dlužníkovi 90 dní v kuse nepodařilo uhradit dohodnuté splátky nebo úroky.

Irsko prodá svůj podíl v Bank of Ireland

Ekonomika

Náklady na riziko klesly o 70,3 procenta na 800 milionů korun. „Ukazuje se, že opravné položky ve výši 1,9 miliardy korun, které jsme preventivně vytvořili v souvislosti s pandemií covid-19 a makroekonomickou předpovědí v prvních šesti měsících loňského roku, se zatím nepromítly do reálných ztrát,” konstatoval předseda představenstva Tomáš Spurný.

Akcie Monety jsou kótovány na pražské burze. V čtvrtek po desáté hodině připisovaly 0,52 procenta na 86,45 koruny za kus. V dosud nedokončené transakci, v jejímž rámci má dojít ke spojení Monety s bankovní divizí skupiny PPF, přitom byly akcie ohodnoceny částkou 80 korun.

Reklama

Související články

Irsko prodá svůj podíl v Bank of Ireland

Irský stát prodá svůj podíl v Bank of Ireland, druhé největší komerční bance v zemi. Ve středu o tom informoval server listu Financial Times. Stát do banky...

Výběr článků

Načítám