Hlavní obsah

Módní firmu Versace koupí konkurent Michael Kors

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný italský módní dům Versace koupí americký výrobce luxusní módy Michael Kors za zhruba dvě miliardy dolarů (44 miliard korun). S odkazem na své zdroje to uvedl deník Financial Times.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Modely firmy Versace na přehlídce v Miláně

Článek

Prodávajícím při transakci bude vedle rodiny Versace i americký fond Blackstone, který vlastní pětinu akcií firmy od roku 2014. Americká značka Michael Kors chce podle Financial Times díky nákupu vytvořit v Evropě rivala společností LVMH, Kering nebo Richemont.

Že firmu se čtyřicetiletou historií koupí právě Michael Kors, potvrdilo několik zdrojů i agentuře Reuters. Mezi zájemci měla být také klenotnická firma Tiffany.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Donatella Versace

Italský deník Corriere della Sera napsal, že sestra zesnulého zakladatele Gianniho Versaceho a současná umělecká ředitelka a zástupkyně šéfa společnosti Donatella Versace svolala na úterý setkání se zaměstnanci, na němž by mohla učinit oficiální oznámení. Prodej je podle listu „otázka hodin“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám