Hlavní obsah

Modernizace D1 u Jihlavy se odkládá na příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostavba dálnice D1 v úseku mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou se odkládá z letoška na příští rok. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by se odstranění starého a pokládka nového povrchu ve směru z Brna do Prahy do zimy nestihla. Informaci Českého rozhlasu potvrdil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Stavbaři přitom měli už příští týden převést dopravu na hotový jízdní pás a začít bourat pás směrem na Prahu.

„Sledovali jsme statisticky počasí. Na Vysočině zima přichází dřív a často dramatičtěji než v jiných úsecích. Nechtěli jsme za žádnou cenu riskovat situaci, že by do rozestavěného nebo nepřipraveného úseku přišla zima. Bylo by to nebezpečné pro řidiče,“ vysvětlil.

Dálnice deset let přesluhuje

S dalšími pracemi by se v úseku mělo začít až příští rok po zimní stavební přestávce. Ta obvykle končí v dubnu a dá se tak předpokládat, že se stavební práce na uvedeném úseku protáhnou do poloviny příštího roku.

Úsek u Jihlavy je tak v pořadí už druhým, na němž se práce letos nestihnou podle harmonogramu. Prvním je dálniční úsek mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, který je ve skluzu asi 200 pracovních dnů.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám