Hlavní obsah

MF má kvůli restitučnímu sporu exekuci na budovy a pozemky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo financí (MF) čelí exekuci a má blokované své budovy a pozemky po celé České republice. Informovala o tom televize Nova. Důvodem je přes dva roky trvající restituční spor o zhruba 2,7 milionu korun. MF však tvrdí, že peníze poslalo včas a proti exekuci se již odvolalo.

Foto: Právo

Budova Ministerstva financí.

Článek

"Za dům a pozemky měly dvě příbuzné ženy získat v restituci od státu náhradu, každá z nich ve výši zhruba 1,37 milionu korun," řekl televizi mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Kryštof Janek. MF podle soudu nechtělo tuto částku zaplatit a proto nyní čelí exekuci. "Exekuce se vztahuje na všechny nemovitosti a se svým majetkem nyní MF nakládat nesmí," řekla mluvčí Českého úřadu zeměměřičského a katastrálního Daniela Šustrová.

MF tvrdí, že se chyba stala na druhé straně. Ministerstvo prý poslalo peníze včas prostřednictvím výzvy k vyzvednutí směnky. "My jsme ty výzvy poslali. Dáma bydlící v Českých Budějovicích si ji vyzvedla. Co se týče druhé dámy, tak došlo k jisté časové prodlevě a její advokát si to patrně vyzvednul až následně," řekl mluvčí MF Ondřej Jakob. Advokát, který obě ženy zastupuje, nebyl dnes k zastižení, uvedla televize.

Podle informací Novy si advokát směnky již vyzvedl. Ministerstvo financí se proti nařízené exekuci odvolalo k soudu a věří, že bude v nejbližších týdnech zrušena, uzavřela Nova

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám