Hlavní obsah

Mexičan Carlos Slim je opět nejbohatší na světě

New York
Aktualizováno

Carlos Slim, telekomunikační magnát z Mexika, se opět vrátil na pozici nejbohatšího člověka na světě. O titul přišel v loňském roce, když ho o něj připravil zakladatel amerického softwarového gigantu Microsoft Bill Gates. Informaci zveřejnil na svých webových stránkách časopis Forbes.

Článek

Hodnota Slimova majetku tento týden díky růstu ceny akcií jeho telekomunikační společnosti América Móvil dosáhla 79,6 miliardy dolarů (1,6 biliónu korun). Gatesovo jmění přitom Forbes odhaduje na 79,1 miliardy dolarů.

Cena akcií firmy América Móvil minulý týden zamířila vzhůru poté, co firma oznámila, že hodlá prodat část majetku a snížit svůj podíl na mexickém telekomunikačním trhu na méně než 50 procent, aby se tak vyhnula přísnější regulaci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kellner má stovku na dostřel

Slim přišel o titul nejbohatšího člověka na světě loni v květnu. Ve výročním žebříčku dolarových miliardářů pro rok 2014, který časopis Forbes zveřejnil začátkem března, mu patřila druhá příčka s majetkem 72 miliard dolarů. Gatesovo jmění podle tohoto žebříčku činilo 76 miliard dolarů.

Do březnového žebříčku se dostalo rovněž šest Čechů v čele s Petrem Kellnerem, kterému patřilo 106. místo. V současné době se ovšem podle forbesu propadl o sedm příček níže. V této šestici byl také ministr financí a vlastník Agrofertu Andrej Babiš.

Aktuální žebříček nejbohatších lidí na světě podle časopisu Forbes
1.Carlos SlimTelekomunikace79,6 mld. USD
2.Bill GatesSoftware79,1 mld. USD
3.Warren BuffettInvestice65,9 mld. USD
4.Amancio OrtegaOblečení63,9 mld. USD
5.Larry EllisonSoftware49,9 mld. USD
113.Petr KellnerInvestice11,3 mld. USD
746.Andrej BabišZemědělství, potraviny2,4 mld. USD
1123.Karel KomárekInvestice1,6 mld. USD

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám