Hlavní obsah

Maďarský premiér: snižováním ratingů začala válka o půdu a vodu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Podle maďarského premiéra Viktora Orbána se v novodobé válce nebojuje zbraněmi, ale například snižováním ratingů. Uvedl to v pondělí v Budapešti při prezentaci nové národní strategie rozvoje venkova. Některá kontroverzní rozhodnutí maďarské vlády jsou terčem kritiky Evropské unie a došlo i ke snížení ratingu země.

Foto: Profimedia.cz

Maďarský premiér Viktor Orbán

Článek

Důvody posledních útoků proti Maďarsku jsou podle Orbána utajované. „Je často slyšet, že cílem příštích válek bude získání orné půdy a zásob pitné vody. Zlou zprávou je, že tato válka již začala. Nebojuje se zbraněmi, ale jinými prostředky, například snižováním ratingů,“ uvedl Orbán.

Podle maďarského premiéra se země musí mít na pozoru. „Musíme si ubránit ornou půdu a zásoby pitné vody. Podpoříme získávání půdy maďarskými farmáři a nedovolíme pěstování geneticky manipulovaných plodin,“ řekl Orbán.

Předseda maďarské vlády v této souvislosti zdůraznil důležitost novelizace zákona o půdě a vytvoření dalších právních norem na ochranu majetku. „Venkov je pro Maďary nejdůležitější. Musíme ubránit naši půdu a vodu. Na maďarský stůl patří zdravé maďarské jídlo místo zahraničního odpadu,“ dodal Orbán. Vláda chce proto podpořit domácí producenty potravin.

Reklama

Výběr článků

Načítám