Hlavní obsah

Levné hypotéky pomáhají developerům, v Praze prodali rekordní počet bytů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Developeři prodali v loňském roce v Praze zhruba sedm tisíc nových bytů, což je nejvíce v historii. Vyplývá to ze společné statistiky společností Ekospol, Skanska Reality a Trigema.

Foto: David Ryneš, Novinky

Prodeje nových bytů v Praze

Článek

V posledním čtvrtletí loňského roku se prodalo v metropoli 1750 nových bytů. Toto období se tak stalo druhým nejsilnějším v historii. Lepší zůstává už jen první čtvrtletí 2015, kdy developeři za tři měsíce prodali celkem 1850 nových bytů.

"Extrémně levné hypotéky a zvýšený optimismus poháněný rostoucí českou ekonomikou přiměly domácnosti k investicím do vlastního bydlení. Byty loni více nakupovali i investoři, kteří zjistili, že je to jedna z nejlepších možností uložení peněz," uvedl generální ředitel Ekospolu Evžen Korec.

Skanska Reality výsledky z roku 2014 s největší pravděpodobností překonala. "Loňský rok byl z pohledu pražského developmentu opět rekordní a věříme, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce," doplnila generální ředitelka společnosti Naďa Ptáčková.

Největší zájem byl loni o menší byty s dispozicemi 2+KK, které se na celkových prodejích podílely 36 procenty. Druhou nejprodávanější dispozicí byly byty 3+KK s podílem 29,5 procenta. Zhruba pětinu tvořily nejmenší byty 1+KK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám