Hlavní obsah

Kvůli sněhu jsou bez proudu tisíce domácností na jihu Moravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžký sníh, který ve čtvrtek napadl na jihovýchodě Moravy, způsobil poruchu na 18 místech na jižní Moravě a ve Zlínském kraji. Bez proudu bylo v pátek ráno 8800 odběrných míst na Břeclavsku, Hodonínsku a Zlínsku. Řekl to mluvčí energetické společnosti eg.d Roman Šperňák. K 11:00 zůstávalo bez proudu 1800 odběratelů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Příčinou je mokrý, těžký sníh, který nyní na tomto území napadl. Většina poruch je způsobena padajícími stromy nebo větvemi, které spadly do vedení a poškodily jej," uvedl Šperňák.

Opraváři eg.d postupně na poruchách pracují od rána, předpokládají, že většinu z nich se podaří vyřešit během dneška. Jak dlouho to bude trvat, ale nejsou zatím schopni odhadnout. V průběhu dopoledne se část poruch podařilo odstranit, k 11:00 ale zůstávalo na jihu Moravy bez proudu 1500 odběrných míst a ve Zlínském kraji asi 300 odběratelů.

Neovladatelný kamion doklouzal na Břeclavsku do příkopu, pomoct musely dva jeřáby

Krimi

Vydatné sněžení přišlo na jih Moravy a do Zlínského kraje už v noci na čtvrtek a v průběhu dne komplikovalo hlavně dopravu. V Jihomoravském kraji řešili policisté v průběhu čtvrtka 150 dopravních nehod, většinou bez zranění, ve Zlínském kraji to bylo 51 dopravních nehod.

Zpoždění kvůli zasněženým silnicím nabírala i veřejná doprava. Na pátek předpovídají meteorologové sněžení v obou krajích pouze ojediněle.

Reklama

Výběr článků

Načítám