Hlavní obsah

Neovladatelný kamion doklouzal na Břeclavsku do příkopu, pomoct musely dva jeřáby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Štěstí v neštěstí měl řidič kamionu, který ve čtvrtek ráno skončil na silnici z Březí do Mikulova na Břeclavsku mimo vozovku. K vyproštění vozu sice potřeboval pomoc dvou jeřábů a těžkého nakladače, jinak ale vyvázl bez zranění a také škody na autě byly minimální.

Havarovaný kamion na Břeclavsku Video: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Kolem sedmé hodiny ranní mířil řidič k Mikulovu, do pravotočivé zatáčky vjížděl za jiným kamionem, zatáčku ale nevybral, projel přes příkop a zastavil se až na mezi před zemědělskými pozemky. Zpět ale nemohl, beznadějně uvízl v příkopu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Havarovaný kamion u Mikulova

Řidiči po celém Česku bojují s přívaly sněhu

Domácí

O návrat se tak musela postarat dvojice jeřábů, která soupravu pozvedla a těžký nakladač, jehož pomocí se kamion dostal na vozovku. „Když jsme se dali do práce, přišel nějaký muž, že o kus dál havaroval a skončil na střeše, jestli mu zvedneme auto. Naskákalo nás pár do auta a jeho suzuki jsme postavili na kola i bez jeřábu,“ řekl muž z jeřábnického týmu. Po dobu prací musela být silnice z Mikulova do Březí zcela uzavřena.

Autobus do kopce nevyjel, sesunul se do příkopu.Video: Milan Vojtek, Právo

Další nehodu řešili hasiči na Břeclavsku. Řidička autobusu směřujícího z Dolních Věstonic na Břeclavsku do sousedního Pavlova nedokázala vyjet do kopce a skončila v příkopu. Autobus byl bez cestujících.

Osudné bylo pro ženu za volantem autobusu stoupání po opravené silnici v místě, kde se před sedmi lety po přívalových deštích sesunul svah. Pokus vyjet do kopce po silnici, pokryté sněhem, se nakonec ukázal nad síly stroje. Prokluzující kola nakonec nabrala úplně jiný směr a autobus se sesunul do příkopu.

Hasiči z Mikulova, kteří na místo dorazili na pomoc, záhy zjistili, že k vyproštění autobusu jejich Tatra nebude stačit, a přivolali na pomoc speciální techniku z Brna. Doprava mezi oběma obcemi musela být zastavena.

Reklama

Výběr článků

Načítám