Hlavní obsah

Křetínský snížil podíl v mediální firmě ProSieben pod pět procent

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český investor Daniel Křetínský snížil koncem ledna svůj podíl s hlasovacími právy v německé mediální společnosti ProSiebenSat.1 Media ze 7,97 na 4,83 procenta. Jeho investiční firma Czech Media Invest (CMI) ve čtvrtek uvedla, že akcie převedla na společnost VESA Equity Investment.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský

Článek

Křetínský byl podle webu Finanzen.net v poslední době považován za protiváhu italského mediálního podniku Mediaset – dalšího velkého akcionáře v ProSieben. Ten ovládá rodina bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho.

Mediaset má s ProSieben velké plány a chce jejím prostřednictvím uzavírat celoevropská partnerství. ProSieben je k nim ale zatím skeptická, píše Finanzen.net.

Majitel Makra odmítl nabídku Křetínského na převzetí

Ekonomika

VESA podle agentury DPA nedlouho po transakci svůj podíl v reakci na růst kurzu akcií snížila.

ProSiebenSat.1 Media je německá mediální společnost. Provozuje volně přístupné komerční televizní kanály, placené televizní kanály, rozhlasové stanice a tiskové podniky. Akcie ProSieben zareagovaly na dnešní zprávu mírným poklesem.

Reklama

Výběr článků

Načítám