Hlavní obsah

Korejci postaví na Žatecku továrnu na výrobu pneumatik za 40 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do průmyslové zóny Triangle na Žatecku míří jihokorejský výrobce pneumatik Nexen. Zastupitelé Ústeckého kraje ve středu na mimořádném zasedání schvalili prodej pozemku jihokorejské společnosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Pneumatiky Nexen jsou například na vozech Škoda Rapid.

Článek

V regionu má Nexen vytvořit tisíc pracovních míst, časem by se číslo mohlo dostat až na 2300 míst. Hodnota investice by měla být až 40 miliard korun.

Ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) už v úterý řekl, že "jednání s investorem jsou tak daleko, že si neumí představit, co by je ještě mohlo zastavit".

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zastupitelé už loni v listopadu schválili pro velkého investora slevu na prodej pozemku. Cena by se měla pohybovat mezi 150 a 350 korunami za metr čtvereční, přičemž standardní cena v zóně Triangle je 400 korun za metr čtvereční. Krajské zastupitelstvo tak strategickému partnerovi vyšlo vstříc, protože váhal mezi investicí na severu Čech, v Moravskoslezském kraji nebo v Polsku.

Nexen dodává pneumatiky pro automobilky Hyundai a Kia, které mají výrobní závody v Česku a na Slovensku, a také pro modely vozů Škoda Octavia a Rapid.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám