Hlavní obsah

Komerční banka a Moneta budou sdílet bankomaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční banka (KB) a Moneta Money Bank budou sdílet bankomaty. Banky si od tohoto kroku slibují zvýšení dostupnosti hotovostních služeb, ale i snížení nákladů na údržbu a spotřebu elektřiny. Banky to v pondělí oznámily v tiskové zprávě. Klienti KB tak budou moci od června zdarma vybírat hotovost v bankomatech Monety. Klienti Monety mají už nyní u běžného účtu výběr ze všech bankomatů po celém světě zdarma.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

KB měla ke konci loňského roku se svými 860 přístroji patnáctiprocentní podíl na trhu ČR. Možnost vkladu hotovosti nabízí ve 520 přístrojích. Moneta provozuje 560 bankomatů, z toho u 186 mohou lidé i vložit hotovost.

Banky počítají s tím, že v nových lokalitách, kde zatím svoje přístroje nemají, budou vznikat společné bankomaty. V příštím roce plánují banky umožnit klientům také sdílení vkladu hotovosti v bankomatech, což využívají především živnostníci a malé firmy.

„Spolupráce s Monetou nám umožní eliminovat duplicitní bankomaty na frekventovaných místech a současně instalovat tyto přístroje v lokalitách, kde je dostupnost výběru hotovosti nižší,“ uvedl šéf představenstva a ředitel KB Jan Juchelka. Podle něj se díky spolupráci sníží počet servisních výjezdů a spotřeba elektřiny.

„V prvním kroku by toto řešení mělo zajistit vyšší dostupnost výběrů hotovosti klientům obou partnerských bank a tím zvýšit uživatelský komfort. V tom druhém pak přinese benefit v podobě významného rozšíření sítě vkladomatů,“ doplnil šéf představenstva a ředitel Monety Tomáš Spurný.

Komerční bance stoupl v prvním čtvrtletí zisk o tři čtvrtiny

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám