Hlavní obsah

Karlovarský Grandhotel Pupp se stal součástí Hubáčkovy investiční skupiny Unicapital

Právo, Václav Tuček

Jeden z nejstarších tradičních hotelů v Evropě získal v březnu nového vlastníka. Jediným akcionářem karlovarského Grandhotelu Pupp se stala společnost GHPCZ Invest Limited, která je součástí investiční skupiny Unicapital finančníka Pavla Hubáčka.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jediným akcionářem karlovarského Grandhotelu Pupp se stala společnost GHPCZ Invest Limited, která je součástí investiční skupiny Unicapital finančníka Pavla Hubáčka.

Článek

Hotel koupil nový vlastník od společnosti PND Kyresan. Ta jej ve dvou vlnách ovládla v loňském roce, když nejprve získala akcie rozhodujících spolumajitelů Grandhotelu Pupp a následně vykoupila i zbylé podíly drobných akcionářů.

Investiční skupina Unicapital se zaměřuje především na oblast realit, energetiky a zemědělství. Jako jediný vlastník za ní stojí miliardář Pavel Hubáček.

Vlastník Banky Creditas a podílu v ČD Telematika

Hubáček na sebe v poslední době hned několikrát významně upozornil. Naposledy se o něm více psalo vloni na podzim v souvislosti s koupí ceněného třetinového podílu ve společnosti ČD Telematika, za který měl podle odhadů zaplatit mezi 400 až 600 milióny korun.

V letošním roce jsou již všechny vybaveny nejmodernější klimatizační technikou
ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová

Hubáček je také vlastníkem Banky Creditas a jeho majetek se oceňuje na více než 10 miliard korun.

Rekonstrukce legendárního Becher’s Baru

Pod novým majitelem čekají Grandhotel Pupp výrazné investice. Zahájena byla již rekonstrukce legendárního Becher’s Baru, který je jedním ze společenských center karlovarského filmového festivalu.

„Zcela nový Becher’s Bar plánujeme otevřít v dubnu, tedy ještě před letošním 52. ročníkem tradičního filmového klání,“ uvedla ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová.

Další prostředky budou směřovat do zkvalitňování hotelových služeb, zejména do rekonstrukce servisních částí hotelu a vybavení hotelových pokojů.

Rekonstrukce čeká i Café Pupp

„V letošním roce jsou již všechny vybaveny nejmodernější klimatizační technikou,“ řekla Ferklová. Rekonstrukce pak letos čeká i vyhlášenou kavárnu Café Pupp.

Celkové náklady na tyto a další hotelové investice se pohybují v desítkách miliónů korun.

„Vzhledem k tomu, že Grandhotel Pupp je památkově chráněný objekt, je každá rekonstrukce velmi náročná, a to nejen časově, ale také finančně. Investice proto musíme velmi citlivě plánovat,“ sdělila ředitelka.

Vedení hotelu vede s majitelem rovněž rozhovory o případných dalších hotelových akvizicích. „Grandhotel Pupp je nejsilnější tuzemskou značkou v hotelovém byznysu. Nyní jsme i dostatečně kapitálově silní na to, abychom ve spolupráci s vlastníkem postupně vytvořili hotelovou síť ve střední a východní Evropě,“ doplnila Andrea Pfeffer-Ferklová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám