Hlavní obsah

Úniky informací z trestních řízení údajně souvisí s karlovarským Puppem

Případ údajného předávání informací z trestních řízení, kvůli kterému byli v půlce května obviněni tři lidé, souvisí mimo jiné s karlovarským Grandhotelem Pupp. Na svém webu to s odvoláním na policejní dokument uvedl Český rozhlas-Radiožurnál.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle rozhlasu si soukromý detektiv Igor Gáborík objednal u středočeského celníka informace týkající se jednoho akcionáře hotelu. Předat je pak měl advokátu Janu Součkovi, který hotel dříve vlastnil a nyní pro něj pracuje jako právník. Minoritním akcionářem Grandhotelu Pupp, kterého měl celník lustrovat ve vnitřních databázích úřadu, je podle Radiožurnálu pražský podnikatel Petr Cvrk. Ten si před časem pořídil pět akcií hotelu a údajně chtěl koupit větší balík pro zahraničního investora.

Cvrk se proto začal zajímat o vlastnickou strukturu hotelu. Co konkrétně odhalil, nechtěl podnikatel rozhlasu říct. Podle svých slov ale kvůli tomu čelil výhrůžkám a sledování. Informace o Cvrkovi si podle Radiožurnálu u středočeského celníka objednal soukromý detektiv Gáborík. Předat je pak měl advokátu Janu Součkovi, který Grandhotel Pupp dříve vlastnil.

Akci nabízel za 140 miliónů

Souček v roce 2001 z hotelu formálně odešel, podle rozhlasu ale existuje podezření, že on a jeho lidé podnik ve skutečnosti ovládali až do konce loňského roku. Souček nechtěl Radiožurnálu říct, zda se o Cvrka skutečně zajímal. Odvolával se na to, že Grandhotel Pupp je jeho klientem, a on je tudíž vázaný advokátní mlčenlivostí.

Role podnikatele Cvrka v dění kolem Grandhotelu Pupp není podle Radiožurnálu úplně jasná. Pět akcií hotelu nakoupil před rokem a půl za několik tisíc korun. Následně podal zatím neúspěšnou žalobu na neplatnost valné hromady a firmě opakovaně nabízel, že jí své akcie prodá zpět za skoro 140 miliónů korun.

„Já jsem za posledních 15 měsíců dospěl ke znalosti tolika fatálních zjištění z oblasti kriminality, vztahografů z oblasti politiky a justice, a proto jsem si dovolil učinit nabídku v této hodnotě,” zdůvodnil Cvrk pro Radiožurnál vysokou cenu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám