Hlavní obsah

Kalousek: V privatizaci letiště pokračujeme

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ani vyslovení nedůvěry podle ministra financí Miroslava Kalouska (KDU-ČSL) vládě nezabrání, aby pokračovala v prodeji pražského letiště. Z privatizace vláda očekává zisk okolo 100 miliard korun. ČSSD je proti prodeji.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek.

Článek

„Nevidím jediný důvod, proč bych měl zastavit jakékoli úkoly a práce. Jsem ministr financí se svou ústavní odpovědností a všechny úkoly jako jsou privatizační projekty pokračují dál. Ale jsme mnohem svobodnější, protože mi může být úplně jedno, co si o tom myslí Věra Jakubková nebo Ludvík Hovorka,“ řekl Právu Kalousek.

Podle místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky by vláda měla upustit od všech velkých privatizací, ikdyž ji to zákon nezakazuje. Zabránit v prodeji letiště se pokusí schválením zákona, který leží ve sněmovně. Počítají s pomocí lidovců. Části z nich, například ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda, se privatizace od srdce nelíbí.

„Debata ve sněmovně ukázala, že část lidovců má zcela opačný názor než lidovecký ministr financí,“ řekl Právu Sobotka. Dodal, že zastavit by Kalousek měl i stomiliardový tendr na sanaci ekologických škod a prodej ČSA

Reklama

Výběr článků

Načítám