Hlavní obsah

Japonská firma postaví u Mostu továrnu za 1,2 miliardy

Novinky, tov

Japonská společnost Hi-Lex postaví u Mostu továrnu na dveřní systémy pro automobily. Do nového závodu investuje 1,16 miliardy korun, pracovat v něm má až 250 lidí. V pondělí o tom v tiskové zprávě informovala agentura CzechInvest.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stavba by měla být dokončena v červnu příštího roku. V první fázi chce společnost Hi-Lex Czech přijmout 100 pracovníků. Do roku 2023 plánuje zaměstnat až 250 lidí.

„Česká republika má velmi vyspělou podnikatelskou infrastrukturu a výhodnou pozici, kterou využijeme při expanzi našeho podnikání nejen v Evropě, ale celosvětově,“ řekl ředitel Hi-Lex Europe Taro Teraura.

V Evropě má Hi-Lex závody také ve Velké Británii, Německu, Maďarsku a Rusku.

„Většina japonských firem v Česku pochází z oblasti automotive a vyrábí kvalitní produkty pro německý trh. Řadě z nich dodávají čeští dodavatelé,“ připomněl generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Japonští investoři jsou po těch německých druhými nejvýznamnějšími v Česku. CzechInvest s nimi dosud dojednal investice za bezmála 124 miliard korun, které zde vytvořily 28 706 pracovních míst. Ve většině případů se jedná o oblast automobilového průmyslu a na něj navázaných odvětví, jako je elektronika a strojírenství.

Reklama

Výběr článků

Načítám