Hlavní obsah

Jakubšeho vystřídal v čele Aera Vodochody Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VODOCHODY

Bývalý šéf České televize Petr Klimeš vystřídá ve funkci ředitele firmy Aero Vodochody Antonína Jakubšeho. Ve čtvrtek o tom rozhodlo představenstvo státní firmy.

Článek

Stát vedení vyměnil jen několik dní předtím, než vláda projedná zprávu a stavu firmy, která by měla vést k její privatizaci. O novém majiteli rozhodne dvoukolové výběrové řízení. Podle ministra průmyslu a obchodu Milana Urbana má zájem pět až deset subjektů.

Aero od roku 1998 do roku 2004 patřilo americké firmě Boeing. Ta se mimo jiné zavázala, že najde odběratele pro letouny L-159, firma se ale nakonec Aera vzdala a za symbolické dvě koruny ji vrátila státu, včetně dluhů, které nyní přesahují osm miliard korun.

Klimeš byl v roce 2003 prozatímním ředitelem České televize, předtím tam pracoval jako finanční ředitel. Do představenstva Aera Vodochody byl zvolen v prosinci 2003.

Jakubše stál v čele Aera od roku 2001.

Reklama

Související témata:

Související články

Aero Vodochody dostalo rok na záchranu

Aero Vodochody musí do roku projít restrukturalizací, jinak stát přestane platit jeho dluhy. Zbrojovce tím pohrozil ministr průmysl Milan Urban. Plán na přerod...

Výběr článků

Načítám