Hlavní obsah

IKEA zastavila prodej losích lasagní, bylo v nich vepřové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Švédští nábytkáři IKEA zastavili ve svých evropských obchodech prodej mražených lasagní s losím masem, v jedné dodávce se totiž našly stopy vepřového masa. V sobotu o tom informovala centrála společnosti ve Stockholmu.

Foto: Reuters

Losí lasagne obsahovaly vepřové. Ilustrační foto

Článek

Na českém webu IKEA byly ještě v sobotu dopoledne losí lasagne v nabídce, ale při telefonickém dotazu na jejich dostupnost jedna z pražských prodejen ve stejné době sdělila, že tyto lasagne "jsou již vyprodány".

"Prodej lasagní s losím masem se v ČR i jinde ve světě zastavil již 22. března, kdy přišly první výsledky testů, které ukazovaly na přítomnost malého množství vepřového v některých těchto výrobcích," řekl mluvčí společnosti v České republice Petr Chadraba.

Na otázku, proč byly na českém webu IKEA ještě dnes losí lasagne v nabídce, odpověděl, že u nabídky je upřesnění, že výrobek nyní není skladem. Dodal, že nabídka bude z webu nejspíš zcela odstraněna.

Švédský dodavatel vyrobil pro firmu IKEA kolem 10 000 tun losích lasagní.

IKEA v únoru podobně zastavila v řadě zemí včetně Česka prodej masových kuliček poté, co testy ukázaly, že výrobky, které měly být jen z vepřového či hovězího masa, obsahovaly až deset procent koniny. Tato skutečnost nebyla provázena zdravotními problémy zákazníků, ale byla hodnocena jako klamání spotřebitele. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám