Hlavní obsah

Hyundai a Kia loni prodaly nejméně aut za desetiletí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor a její dcera Kia v loňském roce zaznamenaly celosvětový propad prodejů o 13 procent na 6,35 milionu kusů. Jde o nejhorší výsledek od roku 2010, kdy automobilky prodaly 5,74 vozů. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai Kona Electric

Článek

V příštím roce Hyundai a Kia očekávají nárůst prodejů o 11,5 procenta na 7,08 milionu aut. Automobilky nicméně již šest let v řadě svůj cíl nesplnily. V roce 2020 chtěly prodat o 1,8 milionu vozů více, než se jim nakonec podařilo.

Loňský rok významně poznamenala globální pandemie covidu-19. Zejména na jaře došlo k prudkému poklesu poptávky, zasažena byla v důsledku narušení dodavatelských řetězců i výroba.

Hyundai prudce poklesl zisk, koronavirus sráží prodeje

Ekonomika

V únoru tak Hyundai v Jižní Koreji musela přerušit výrobu kvůli nedostatku dílů z Číny, kde pandemie koronaviru začala. Na přelomu března a dubna došlo také k odstávce v českém závodě této automobilky v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám