Hlavní obsah

Hongkongu hrozí recese, vláda schválila stimulační balíček

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hrubý domácí produkt (HDP) Hongkongu ve druhém čtvrtletí klesl o 0,4 procenta. Informoval o tom server listu Financial Times. Městu tak hrozí recese. Vláda území schválila podpůrný ekonomický balíček v rozsahu 2,44 miliardy dolarů (56,71 miliardy korun).

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Protesty v Hongkongu

Článek

Ministerstvo financí uvedlo, že vláda snižuje svůj odhad letošního růstu ekonomiky na 0 až jedno procento. Původní prognóza počítala s růstem o dvě až tři procenta, uvedl server televize CNBC.

Za ekonomickými potížemi vidí vláda probíhající nepokoje ve městě a také pokračující obchodní válku mezi Čínou a USA.

Meziročně ekonomika Hongkongu ve druhém čtvrtletí stále ještě o 0,5 procenta rostla. Původně se nicméně počítalo s růstem HDP o 0,6 procenta.

„Někteří ekonomové předpovídají, že Hongkong čelí bezprostřední hrozbě recese,“ napsal server Financial Times. Recese je definována jako dva čtvrtletní poklesy HDP za sebou.

Reklama

Související články

Čína přesouvá vojáky k Hongkongu

Severně od Hongkongu, kde už několik týdnů obyvatelé protestují proti omezování výsad a dalšímu sbližování s pevninskou Čínou, se soustřeďují čínská vojska....

Výběr článků

Načítám