Hlavní obsah

Akcie Deutsche Bank se opět propadly. Její šéf se nedohodl s Američany na snížení pokuty

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akcie Deutsche Bank zaznamenaly v pondělí další propad. Informoval o tom server britské BBC. Trhy tak reagovaly na zprávy, podle nichž se manažer banky John Cryan nedohodl s americkými úřady na snížení pokuty 14 miliard dolarů (zhruba 340 miliard korun). Banka údajně poskytovala investorům zavádějící informace o kvalitě hypotečních cenných papírů.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Šéf Deutsche Bank John Cryan zatím nedokázal obměkčit americké ministerstvo financí, které po něm požaduje pokutu v přepočtu 340 miliard korun.

Článek

Šéf Deutsche Bank o víkendu jednal s americkým ministerstvem spravedlnosti, které pokutu udělilo. Podle všechno bezvýsledně. Akcie v reakci na neúspěch jednání poklesly o tři procenta.

Jednání pokračují i nadále. Suma 14 miliard dolarů se blíží tržní hodnotě banky předtím, než se dostala do současných problémů. Všeobecně je proto považována pro Deutsche Bank za neúnosnou.

Akcie na konci září krátce dosáhly třiatřicetiletého minima. Komentátor Wall Street Journal v reakci označil americký trest pro Deutsche Bank za hrozbu pro evropskou ekonomiku. [celá zpráva]

Kdo zachrání Deutsche Bank?

V Německu se již několik týdnů spekuluje, kdo by banku případně zachránil. Týdeník Die Zeit tvrdí, že vláda Angely Mekelové připravuje plán záchrany [celá zpráva] a podle ekonomického deníku Handelsblatt mají vlastní plán i němečtí byznysmeni. [celá zpráva]

Deutsche Bank patřila k finančním institucím vyšetřovaným americkými úřady kvůli praktikám při prodeji hypotečních cenných papírů před vypuknutím světové finanční krize v roce 2008.

Americká vláda Deutsche Bank i další banky obvinila, že poskytovaly investorům zavádějící informace o kvalitě těchto cenných papírů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám