Hlavní obsah

Další čínské aerolinky omezí spoje s Prahou

Právo, Novinky, tov, svj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost China Eastern Airlines omezí o jeden spoj linku Praha-Šanghaj, uvedl server Zdopravy.cz. Ve středu zcela zrušila lety do Pekingu společnost Hainan Airlines.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo China Eastern Airlines.

Článek

„Dovolujeme si vás informovat, že China Eastern Airlines ruší od 1. 3. 2020 pondělní lety mezi Prahou a Šanghají,“ napsaly podle serveru aerolinky českým prodejcům.

Od března se chystají zrušit lety mezi Prahou a Pekingem další čínské aerolinky Hainan Airlines. Ministerstvo zahraničí uvedlo, že důvod nezná. Časopis Respekt ve středu napsal, že to zřejmě souvisí se zhoršením vztahů s Čínou, konkrétně se spory s vedením Prahy a s kritikou prezidenta Miloše Zemana kvůli nedodrženým slibům ohledně investic.

Měla by se zřídit linka mezi Prahou a Tchaj-pejí, myslí si Ferjenčík

Domácí

Na rozdíl od linky do čínského hlavního města však u China Eastern nejde o úplný konec spojení, linka bude fungovat nadále. Z Prahy do Šanghaje se tak nově bude létat čtyřikrát týdně, přičemž dva z těchto spojů mají mezipřistání v Si-anu.

Přímá letecká spojení s Čínou
městofrekvencespolečnostzahájení
Peking    (má skončit v březnu)3x týdněHainan Airlines2015
Šanghaj5x týdně (omezí o jeden spoj)China Eastern Airlines2016
Si-an*2x týdněChina Eastern Airlines2017
Čcheng-tu2x týdněSichuan Airlines2016
* Pozn.: mezipřistání na lince do Šanghaje

Praha má v tuto chvíli celkem čtyři přímá letecká spojení s Čínou. Vedle spoje do Pekingu to jsou další tři přímé linky do Šanghaje, Si-anu a Čcheng-tu.

Mluvčí pražského letiště Kateřina Pavlíková na dotaz Novinek ve středu uvedla, že další tři linky zůstávají v provozu a letiště nemá od leteckých společností informace o tom, že by na těchto linkách mělo v dohledné době dojít k nějakým výraznějším změnám. Upozornila ale, že situace se z různých důvodů může kdykoliv změnit.

Foto: Mapy.cz

„Jakékoli takové změny jsou vždy na rozhodnutí dané letecké společnosti,“ řekla Novinkám.

O leteckých spojeních s Čínou se v poslední době mluví i v souvislosti s šířením nového typu koronaviru. Pražské letiště na rozdíl od některých jiných nezavedlo žádná speciální opatření. Vyčkává na případný pokyn pražských hygieniků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám