Hlavní obsah

Cestovky se neobávají poklesu zájmu o Španělsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Cestovní kanceláře nepředpokládají, že by čtvrteční teroristický útok ve španělské metropoli Madridu ovlivnil zájem Čechů o cesty do Španělska. "Nemáme nějaké zásadní obavy, že by to mohlo narušit prodej zájezdů u naší cestovní kanceláře," řekl mluvčí CK Fischer Jozef Ftorek. Obavy nemá ani Čedok.

Foto: BHC Most

Ostrava-Jih !!! Cup - billiard-hockey šprtec

Článek

Přímo do Madridu podle něj Fischer nelétá. Jeho hlavní cílová místa jsou v letních letoviscích při pobřeží nebo ve Středozemním moři, případně u Atlantiku. Tam je hrozba teroristických útoků podstatně menší než ve vnitrozemí, dodal mluvčí.

Češi, a obecně turisté z bývalého východního bloku, jsou podle něj navíc méně citliví na podobné události. "V Egyptě máme obrovský nárůst turistů, byť tam před několika lety došlo k závažným teroristickým útokům," doplnil Ftorek.

"Nepředpokládáme, že by to ovlivnilo poptávku po zájezdech do Španělska," uvedl ředitel marketingu CK Čedok Tomáš Brejcha. Podle jeho soudu se nedá předjímat, co bude za jeden nebo dva měsíce, ale Španělsko normálně patří mezi bezpečné oblasti.

Ani analytická firma Mag Consulting podle šéfa Jaromíra Beránka nepředpokládá, že by dnešní teroristický útok výrazně ovlivnil chuť Čechů vycestovat do Španělska. To zůstane mezi prvními pěti nejoblíbenějšími cílovými zeměmi domácích turistů, dodal.

Ranní atentáty na vlakové soupravy v Madridu nemají podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského vliv na železniční dopravu v tuzemsku. Mezi Českou republikou a Španělskem nejsou žádné přímé vlakové spoje a také rozsah vzájemné nákladní dopravy je minimální. Na české železniční síti nejsou přijata žádná zvláštní bezpečností opatření, doplnil.

Ve španělské metropoli se ve čtvrtek ráno odehrál dosud největší a nejkrvavější teroristický útok v dějinách země. Podle stále neúplné bilance si vyžádal přes 170 lidských životů a asi šest stovek zraněných.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám