Hlavní obsah

Ceny benzinu a nafty se poslední týden téměř neměnily

Novinky, ČTK, bož

Ceny pohonných hmot v Česku se v uplynulém týdnu téměř neměnily. Benzin Natural 95 se ve středu prodával stejně jako o týden dříve za průměrných 32,23 koruny za litr. Za diesel řidiči zaplatí v průměru 31,80 koruny, tedy o haléř méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Nejdražší benzin natankují řidiči v Praze, kde litr naturalu vyjde průměrně na 32,69 koruny. To je o čtyři haléře méně než před týdnem.

V ceně nafty metropoli předběhla Vysočina. Litr dieselu tam v průměru zdražil o 12 haléřů na 32,38 koruny. V Praze za litr nafty řidiči zaplatí 32,27 koruny, což je o haléř méně než před týdnem.

Benzin do Vánoc zdraží, ale jen mírně

Vánoce

Více než 32 korun stojí litr nafty ještě ve Středočeském, Plzeňském a Olomouckém kraji. V ostatních regionech je levnější.

Nejlevnější paliva mezi kraji nabízejí čerpací stanice na jihu Čech. Natural prodávají v průměru za 31,79 koruny za litr, což je o haléř méně než před týdnem. Litr nafty vyjde na 31,34 koruny, před týdnem byl o dva haléře dražší.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 13. listopadu

Natural 95 zdražoval v Česku od poloviny dubna do počátku června, od té doby se jeho průměrná cena postupně snižuje. Cena dieselu rostla do počátku října, v jehož první dekádě se dostala nad 32 korun za litr. V posledních pěti týdnech klesá.

Írán oznámil nové naleziště s 53 miliardami barelů ropy

Ekonomika

Ve středu kolem 17:40 SEČ cena severomořské ropy Brent rostla o 0,6 procenta a prodávala se za 62,42 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI si ve stejnou dobu připisovala 0,8 procenta a její cena se pohybovala kolem 57,25 USD za barel.

Šéf americké centrální banky Fed Jay Powell ve středečním projevu v Kongresu uvedl, že čeká pokračování hospodářského růstu v USA. Fed podle něj zatím nevidí potřebu dalšího snižování úrokových sazeb.

Generální sekretář Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) Mohammed Barkindo prohlásil, že základy globální ekonomiky zůstávají silné a je stále přesvědčen, že se USA a Číně podaří uzavřít obchodní dohodu. Dodal, že zatím je příliš brzy na jednání o změně současné výše těžby kartelu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám