Hlavní obsah

Na čerpací stanici v Budapešti zaměnili naftu a benzin

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Britský koncern Shell přiznal pochybení na jedné z čerpacích stanic v Budapešti. „Nádrž na benzin byla omylem naplněna naftou a nádrž na naftu benzinem,“ uvedla divize Shell Hungary ve svém prohlášení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal minulý pátek na čerpací stanici v ulici Füredi. Společnost se dodatečně omluvila a doporučila zákazníkům, aby vyhledali oddělení pomoci zákazníkům, protože natankování nesprávného paliva může vážně poškodit motor automobilu.

„Natankoval jsem tam v pátek. Auto mi pak nečekaně zastavilo a muselo být odtaženo,“ uvedl na sociální síti jeden ze zákazníků, který na omyl doplatil. „Do svého golfu jsem v pátek natankoval 52 litrů nafty z pistole, která byla označena jako benzin 95. Jel jsem do práce, a když jsem cestou zastavil v obchodě, už jsem nenastartoval a vůz museli odtáhnout do servisu,“ napsal další zákazník.

Podle serveru index.hu pracovníci čerpací stanice téměř dva dny nevěděli, že tankují špatné palivo. „Při dodávce dvakrát 6500 litrů paliva došlo 20. září k omylu, když do podzemní nádrže čerpací stanice na benzin byla naplněna nafta a do nádrže pro naftu byl naplněn benzin. Ať se u nás přihlásí řidiči, kteří tankovali na této čerpací stanici od pátku do neděle,“ uvedla společnost.

Palivo muselo být z obou nádrží zmíněné čerpací stanici odčerpáno a nádrže byly vyčištěny. „Když došlo k chybě, v obou nádržích bylo ještě 20 tisíc litrů paliva, které se tak smíchaly,“ informovala společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám