Hlavní obsah

Ceny benzinu a nafty dál klesají

Novinky, ČTK, bož

Ceny pohonných hmot v Česku dále klesají. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 od minulé středy zlevnil o 12 haléřů na průměrných 31,74 koruny. Litr nafty se prodává v průměru za 31,33 koruny, což je o 13 haléřů méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Od poloviny ledna zlevnil benzin o 70 haléřů a nafta o 80 haléřů. Natural 95 je nejlevnější od loňského dubna, cena nafty zase nejnižší od loňského března.

Nejlevněji natankují aktuálně řidiči v Jihočeském kraji. Litr benzinu tam v průměru stojí 31,26 koruny, litr nafty řidiče v průměru vyjde na 30,84 koruny.

Benzin a nafta za týden opět zlevnily o dvě desítky haléřů, jsou nejlevnější od jara

Ekonomika

Pod 31 korun se cena dieselu dostala ještě v Karlovarském a Moravskoslezském kraji.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 19. únoru

Naopak nejdražším regionem je pro motoristy Vysočina. Litr Naturalu 95 vyjde v tomto kraji v průměru na 32,34 koruny, což je o 14 haléřů méně než před týdnem. Litr nafty zlevnil o 11 haléřů na 31,97 koruny.

Druhé nejvyšší ceny z celé České republiky jsou v hlavním městě, kde nafta i benzin za týden zlevnily o 15 haléřů – nafta na 31,93 a benzin na 32,28 koruny za litr.

Britský ropný koncern BP snížil zisk, přesto zvýší dividendu

Ekonomika

Ceny ropy ve středu výrazně rostly. Severomořská ropa Brent kolem 17:30 SEČ připisovala zhruba 2,5 procenta na 59,19 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu vykazovala nárůst o 2,3 procenta na 53,27 dolaru za barel.

Ke zdražování přispívá zmírnění obav z koronaviru, uvalení amerických sankcí na ruský Rosněfť kvůli obcházení sankcí na export venezuelské ropy a také vyhlídka, že Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a její spojenci přikročí k výraznějšímu snížení dodávek na trh.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám