Hlavní obsah

Čepro otevírá nový sklad za stamiliony, původní vyhořel

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Státní společnost Čepro v Loukově na Kroměřížsku otevřela novou výdejní lávku. Stará padla před rokem a půl za oběť rozsáhlému požáru a výbuchu automobilových cisteren.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Nová výdejní lávka dokáže za den naplnit 188 autocisteren.

Článek

Čepro se věnuje především přepravě, skladování a prodeji ropných produktů. Provozuje také vlastní čerpací stanice EuroOil.

Podnik do nové výdejní lávky investoval tři sta milionů korun. Jedná se o první plně automatizovaný terminál pro autocisterny, který Čepro má.

Stavba výdejní lávky zabrala státnímu podniku deset měsíců. Vystřídalo se zde 450 dělníků. Za den odtud dokážou naplnit 188 autocisteren.

„Systém funguje podle nejmodernějších bezpečnostních a technologických trendů. Má vlastní stabilní hasicí systém s využitím čtyř automatických monitorů požáru a s celkovým průtokem hasiva sedm tisíc litrů za minutu,“ přiblížil generální ředitel Jan Duspěva. Loukovský sklad vydává denně okolo dvou milionů litrů pohonných hmot.

Čistý zisk Čepra loni stoupl o dvě pětiny na 1,3 miliardy

Ekonomika

V září roku 2018 zasáhl areál, ve kterém Čepro skladuje i státní hmotné rezervy, rozsáhlý požár. Státnímu podniku způsobil škodu za sto milionů korun.

Vznítila se zde autocisterna, od které chytlo několik dalších, přičemž dvě z nich vybuchly. Oheň zasáhl i výdejní lávku pohonných hmot. Řidič jedné z cisteren utrpěl středně těžké zranění. Vyhořely tisíce litrů pohonných hmot.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám