Hlavní obsah

Unipetrolu se loni propadl čistý zisk na 726 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Petrochemickému holdingu Unipetrol loni klesl čistý zisk na 726 milionů korun z téměř devíti miliard o rok dřív. Tržby se meziročně snížily o téměř dvě procenta na 128,8 miliardy korun. Společnost o tom informovala ve čtvrtek.

Foto: Unipetrol

Rafinerie společnosti Unipetrol

Článek

Hospodářské výsledky podle firmy nepříznivě ovlivnily náklady na snižování emisí a nízké marže, poukázala také na předloňské započítání opravných položek a příjem za pojistnou událost

Unipetrolu loni klesl i provozní zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) na 5,8 miliardy korun ze 13,8 miliardy v roce 2018.

Unipetrol ve 3. čtvrtletí vydělal miliardu

Ekonomika

Objem zpracované ropy se loni zvýšil na 7,85 milionu tun ze 7,5 milionu tun o rok dříve.

Unipetrol je v Česku jediným zpracovatelem ropy, vlastní největší síť čerpacích stanic Benzina a je jedním z nejvýznamnějších výrobců plastů. Do září 2018 se akcie společnosti obchodovaly na pražské burze. Od roku 2005 je Unipetrol součástí polské skupiny PKN Orlen, která je od předloňského října jediným vlastníkem firmy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám