Hlavní obsah

Byty po OKD koupili Švédové

Právo, Novinky, ČTK, bož, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Firmu Residomo, která v Moravskoslezském kraji vlastní více než 42 500 bytů, převážně po OKD, kupuje švédská společnost Heimstaden Bostad. Pro nájemníky firmy Residomo se nic nemění, na uzavřené nájemní smlouvy nemá mít změna vlastníka společnosti vliv, uvedla ve čtvrtek společnost Residomo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Důl Darkov OKD

Článek

Švédská firma patří mezi největší poskytovatele nájemního bydlení v Evropě.

Podle generálního ředitele společnosti Residomo Jana Rafaje je důležité, že má Heimstaden Bostad „vizi dalšího rozvoje portfolia, a to i v podobě budoucích investic do výstavby nových nájemních bytů”.

Mluvčí Residoma Kateřina Piechowicz již dříve uvedla, že společnost zaznamenala velký zájem evropských firem. Stávající nájemníci se podle ní nemusí bát, potenciální změna vlastníka podle jejích slov nemá na nájemní vztahy vliv.

Firma Residomo se 43 tisíci bytů po OKD je na prodej

Domácí

Firma vlastní zejména v Moravskoslezském kraji desetitisíce bytů, ve kterých bydlí přes 90 tisíc lidí.

Výroční zpráva společnosti totiž hovoří o tom, že cena nemovitého majetku je 31,7 miliardy korun, přičemž loňské tržby Residoma činily 3,3 miliardy a čistý zisk byl 1,2 miliardy korun.

Reklama

Související témata:
Heimstaden

Výběr článků

Načítám