Hlavní obsah

Amazon po rozhodnutí soudu uzavřel distribuční centra ve Francii, riziko pokuty bylo příliš vysoké

Novinky, bož

Amazon ve Francii zavřel všech svých šest distribučních center. Upozornil na to server listu Guardian. Stalo se tak dva dny poté, co tamní soud rozhodl, že Amazon nedostatečně chrání své zaměstnance před epidemií nemoci covid-19.

Foto: Mike Segar, Reuters

Amazon ve Francii zavřel všech svých šest distribučních center.

Článek

Soud v Nanterre vydal předběžné opatření, které firmě zakázalo prodávat zbytné zboží po dobu jednoho měsíce. Do té doby firma musí vypracovat nová bezpečnostní opatření.

Amazon nicméně i nadále smí prodávat nezbytné zboží jako potraviny, hygienické a zdravotnické potřeby, i s tím však přestal. Není si jist, co přesně je nezbytné zboží, jestli tam třeba patří kleštičky na nehty nebo kondomy.

Amazon nabírá po celém světě 100 tisíc zaměstnanců

Ekonomika

Amazonu za každé jednotlivé porušení soudního rozhodnutí hrozila pokuta ve výši jeden milion eur (27 milionů korun). Společnost uvedla, že riziko je pro ni takové situaci příliš vysoké, proto se raději uchýlila k úplnému zavření distribučních center.

Proti verdiktu se míní odvolat, protože investovala velké prostředky na ochranu zdraví zaměstnanců, zakoupila pro ně roušky a masky a měří jim teplotu.

Podle americké stanice CNN sice Amazon požádá své zaměstnance, aby zůstali doma, nicméně i nadále se bude nabízet zboží třetích společností, které přes e-shop prodávají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám