Hlavní obsah

Amazon nabírá po celém světě 100 tisíc zaměstnanců

Novinky, tov

Největší e-shop světa přijme 100 tisíc nových zaměstnanců na plný a částečný úvazek. Důvodem je nárůst poptávky v souvislosti s epidemií koronaviru. Informoval o tom server Financial Times.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Kurýr Amazonu na Times Square

Článek

Po novém náboru by měl celosvětově počet pracovníků Amazonu dosáhnout 900 tisíc.

Amazon jako i další internetové obchody nyní těží z velké poptávky lidí, kteří nechtějí nebo nemohou kvůli pandemii koronaviru opouštět domovy. V řadě zemí byl navíc zakázán prodej části sortimentu v kamenných obchodech.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Americká firma už o víkendu hlásila, že jsou vyprodané některé domácí potřeby. Amazon prodává i čerstvé potraviny, u služeb Whole Food a Amazon Fresh webové stránky v některých lokacích hlásily přerušení provozu. Skladníci a kurýři nestíhali.

Foto: Lindsey Wasson, Reuters

Šéf Amazonu a nejbohatší muž světa Jeff Bezos

„Také víme, že lidé přicházejí o práci kvůli tvrdým dopadům v oblasti hoteliérství, restaurací nebo cestovního ruchu. Chceme, aby věděli, že je rádi přivítáme do týmu, než se situace vrátí k normálu a budou je moci znovu přijmout bývalí zaměstnavatelé,“ řekl provozní ředitel Amazonu Dave Clark.

Koronavirus likviduje restaurace, prodeje klesly o 90 procent

Koronavirus

Firma uvedla, že bude investovat 350 milionů dolarů (8,6 miliardy korun) na zvýšení mezd zaměstnanců skladů a rozvozu. V USA se má hodinová mzda zvýšit zhruba o dva dolary, v Británii o dvě libry a v „mnoha zemích eurozóny“ o dvě eura.

Mluvčí Amazonu v ČR Miroslava Jozová zatím nechtěla otázku zvyšování mezd komentovat, společnost o tom nyní interně jedná. „Zažíváme nyní zvýšenou poptávku, je to pro nás neobvyklá situace,” potvrdila Novinkám. Amazon v tuzemsku láká zaměstnance dlouhodobě, náborové inzeráty visí na jeho webu i nyní.

Reklama

Související témata:

Související články

Svět zamířil do hospodářské recese

Světová ekonomika zpomalovala už před koronavirem. Teď v důsledku jeho šíření a nutnosti reagovat na něj drastickými opatřeními zamířila do hospodářské recese....

Výběr článků

Načítám