Hlavní obsah

Airbnb se bude soudit s hostem. Kvůli nepovolenému večírku, kde postřelili tři lidi

Novinky, bož

Americký provozovatel platformy pro krátkodobé ubytování Airbnb se bude soudit s hostem. Ten si v pronajatém domě v Kalifornii v rozporu s pravidly uspořádal večírek. Ten se zvrtl a začalo se na něm střílet. Zraněni byli tři lidé. Informoval o tom server amerického veřejného rádia NPR.

Foto: Issei Kato, Reuters

Logo serveru Airbnb

Článek

Je to vůbec poprvé, co Airbnb žaluje hosta kvůli večírku. Pořádání party totiž podmínky pronájmu zakazují.

K podobnému incidentu došlo loni, kdy po střelbě na halloweenském večírku v Kalifornii zemřelo pět lidí. Právě po tomto případě Airbnb přikročilo k úplnému zákazu večírků v pronajatých domech.

Společnost před nedávnem navíc zakázala lidem mladším 25 let pronajmout si celý dům v oblasti, kde sami bydlí. Chtějí tím snížit riziko, že by si tam lidé chtěli uspořádat večírek.

Airbnb získalo od investorů 25 miliard

Ekonomika

Kvůli pandemii covid-19 se odložil vstup Airbnb na burzu. Podle Wall Street Journal by však k němu mělo dojít do konce srpna.

V primární veřejné nabídce akcií (IPO) se firma zřejmě ohodnotí na 18 miliard dolarů (397,6 miliardy korun). Primární veřejná nabídka (IPO – Initial Public Offering) je označení pro vstup na burzu, kdy společnost poprvé nabízí akcie široké veřejnosti.

Cestování, jak jsme jej znali, se už nikdy nevrátí, říká spoluzakladatel Airbnb

Cestování

V dubnu společnost získala od investičních skupin jednu miliardu dolarů (22 miliard korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám