Hlavní obsah

Airbnb získalo od investorů 25 miliard

Novinky, bož

Platforma pro krátkodobé ubytování Airbnb získala od investorů jednu miliardu dolarů (25 miliard korun). Globální pandemie nemoci covid-19 přitom paralyzuje cestovní ruch. V pondělí o tom informoval deník Financial Times.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

V důsledku aktuální situace na začátku dubna Airbnb snížilo svůj odhad vlastní tržní hodnoty o 16 procent na 26 miliard dolarů (650 miliard korun).

Článek

K poskytnutí kapitálu v této výši se zavázaly investiční skupiny Silver Lake a Sixth Street Partners.

„Ačkoliv je současná situace pro odvětví pohostinství jednoznačně obtížná, touha po cestování a autentických zážitcích je zásadní a trvalá,” nechal se slyšet výkonný spoluředitel skupiny Silver Lake Egon Durban.

Prázdné byty srážejí cenu nájemného, někdy i o víc než 10 tisíc

Koronavirus

Finanční injekce by podle Financial Times mohla Airbnb pomoci přečkat současnou krizi, aniž by se musela snažit vybrat peníze vstupem na burzu.

O tomto kroku přitom společnosti v minulosti uvažovala. Nicméně v důsledku aktuální situace na začátku dubna Airbnb snížilo svůj odhad vlastní tržní hodnoty o 16 procent na 26 miliard dolarů (650 miliard korun).

Reklama

Související články

Airbnb chce na burzu

Americká společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromí, hodlá v příštím roce vstoupit na burzu. Firma to ve čtvrtek bez dalších podrobností...

Výběr článků

Načítám