Hlavní obsah

Benzín dále zlevňuje, už stojí 28,70 Kč/l

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny benzínu i nafty i v minulém týdnu klesaly. Cena benzínu Natural 95 se v průměru snížila o 21 haléřů na 28,70 Kč za litr. Cena nafty se minulý týden snížila o 11 haléřů, litr nafty stojí 28,46 Kč. Vyplývá to z aktuálních údajů společnosti CCS.

Článek

Nejlevnější benzín je v Ústeckém kraji, kde řidiči za litr zaplatí v průměru 27,89 Kč. Méně než 28 korun stojí litr ještě v Královéhradeckém kraji. Naopak nejdráže vyjde litr benzínu na Vysočině a ve Zlínském kraji, ve kterých průměrná cena činí téměř 29,30 Kč.

Příznivější ceny než před týdnem čekají řidiče zejména v Pardubickém kraji. Za litr Naturalu 95 se zde platí přes 50 haléřů méně než před týdnem. Zhruba o 40 haléřů zlevnil benzín v Libereckém kraji a o 30 haléřů v Moravskoslezském kraji. Také v dalších krajích se ceny snižovaly, ale pomaleji.

Naftu lze nejvýhodněji natankovat v Karlovarském kraji, ve kterém se za litr v průměru platí 27,91 Kč. Jen o haléř je vyšší cena v Ústeckém kraji a do 28 korun je možné naftu natankovat rovněž v Královéhradeckém, Pardubickém a Plzeňském kraji. Podobně jako benzín i nafta je nejdražší na Vysočině a ve Zlínském kraji, kde je průměrná cena více než 29,10 Kč.

Nejvíce klesly ceny benzínu v Praze

V Pardubickém kraji a v Praze se ceny nafty v minulém týdnu snižovaly nejvýrazněji, a to zhruba o 30 haléřů na litr. Ceny klesaly i v ostatních krajích s výjimkou Vysočiny, kde průměrná cena vzrostla o 13 haléřů.

Ceny pohonných hmot reagují především na vývoj cen ropy ve světě. V pátek se americká ropa dostala nejníže od začátku roku, barel se prodával za 56,55 dolaru. V pondělí se cena americké ropy zvýšila na více než 59 dolarů za barel a podobně se prodává i barel severomořské ropy Brent.

Reklama

Související témata:

Související články

Benzín zlevnil o 52 haléřů na 29,20 Kč

Řidiči se mohou radovat, ceny benzínu v ČR nadále klesají. Benzín Natural 95 zlevnil za poslední týden o 52 haléřů na průměrnou cenu 29,20 Kč za litr. Nafta...

Litr benzínu už stojí průměrně 28,91 Kč

Motoristé nyní tankují pohonné hmoty, jejichž cena je nejnižší za posledních téměř sedm měsíců. Litr benzínu se prodává za 28,91 koruny, což je o 29 haléřů...

Ceny benzínu a nafty dál klesají

Statistici mají pro motoristy další dobrou zprávu. Ceny benzínu a nafty se opět snížily, ale už ne takovým tempem jako v minulých týdnech. Nejprodávanější...

Výběr článků

Načítám